Sedekah itu amalan mulia

20120811

wahai anak....

Assalamualaikum.
Peace Be Upon You.

Theres this one time aku pergi tagging kawan aku untuk kaunseling ubat. Nak belajar.

Tapi duduk dalam ward tu buat aku emo.

Mungkin la reason emo aku cam takde kena mengena dengan aku tapi, aku emo gak....

Bila ditanya 'ayah ada kencing manis?'..

Jawapan si anak, tak tahu....

Bila ditanya 'sebelum-sebelum ni ayah pernah mengadu sakit dada?'

Jawapan si anak, tak tahu...

Bila ditanya 'ayah biasa makan ubat tak? ke ini pertama kali ?'

Jawapan si anak 'tak tahu la saya. saya tak duduk dengan dia. duduk jauh'...

Time tu aku rasa macam, ko ni tak malu ke segala pasal ayah ko tak tahu??????

Duduk jauh pon, tak call tanya khabar? Tak balik untuk jenguk?

So sad....

Tahu tak, semua pasal kita makayah kita tahu dan ambil berat. Dulu tima kita kecil, kalau makayah nampak ada kesan gigitan nyamuk kat badan, mereka akan cariiii nyamuk tu, tenyeh sampai lunyai kalau dapat.

Wahai anak.. Sayangi ibu bapa anda.

Di bulan puasa ni, jom kita berubah jadi anak yang lebih baik... Amin..

4 comments:

saifudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

saifudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

saifudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

Anonymous said...

Lama xupdate blog?

Related Posts with Thumbnails